U organizaciji gradske ustanove za fizičku kulturu “Valis”, poslednjeg dana 35. “Tešnjarskih večeri” na olimpijskom bazenu SRC “Petnica” održane su druge po redu Igre bez granica. Dok su prošle godine na ovoj interesantnoj manifestaciji učestvovali samo školarci, juče su se na vodi pored dečaka i devojčica rođenih 2008. godine i mlađih, igrali i stariji tako da se program sastojao iz dva dela.

PB5

U konkurenciji školaraca, posle interesantnih igara, pobedile su Vidre, drugo mesto je zauzeo Valis a treće su bili Delfini.

U Igrama bez granice za seniore, učestvovali su četiri ekipe, Gradska uprava Valjevo, Policijska uprava Valjevo, Profesori fizičkog i Ošta bolnica Valjevo. Organizator je pripremio pet zanimljivih ali vrlo zahtevnih igara gde je pored veštine i snalažljivosti na vodi, bila potrebna i izuzetno dobra fizička sprema.

U prvoj disciplini takmičari su morali da po principu štafete preplivaju bazen po širini držeći u rukama plastično crevo koristeći samo snagu i rad nogu. U sledećoj igri su učesnici, takođe naizmenično, plastična creva držali između nogu pa su u plivanju koristili samo rad ruku. U trećoj igri takmičari su radili u parovima tako što je jedan sedeo u plastičnom šlaufu a drugi ga plivajući gurao po širini bazena. Disciplina koja je zahtevala i veštinu i snagu bila je štafetna trka na dasci za surfovanje, na kojoj su se učesnici Igara bez granice ležali i rukama veslali po širini bazena.

Poslednja disciplina bila je i najatraktivnija a sastojala se iz trke u gumenim čamcima od starta do polovine bazena i nazad gde su učesnici, po dvoje u čamcu, na kraju morali da pokažu i preciznost u gađanju okrugle mete koristeći plastični luk i strelu.

Nakon mnogo uzbuđenja, konačni saldo je pokazao da je pobedila Opšta bolnica Valjevo, drugo mesto je zauzela Policijska uprava Valjevo dok je na trećem mestu bila Gradska uprava Valjevo.

Aktuelno Vesti