Letnja sezona na bazenima SRC Petnica trajala je do 15. septembra.
Zahvaljujući izuzetnoj posvećenosti i zalaganju svih zaposlenih posetioci su bili u mogućnosti da maksimalno uživaju u verovatno najlepšem ambijentu nekog Sportsko – rekreativnog centra u Srbiji.
“Iako je reč o izuzetno velikoj površini na kojoj se nalazi SRC “Petnica”, moram da istaknem zadovoljstvo da je sve funkcionisalo na zavidnom nivou. Naši radnici i saradnici vodili su računa da svakog dana kompleks bude čist. Nigde nije bilo đubreta, sportski tereni su održavani u besprekornom stanju, kvalitet vode je bio odličan, mokri čvor je po higijeni bio na najvišem nivou, naši spasioci su bili maksimalno profesionalni u obavljanju svog posla, dežurni lekari, DJ, osoblje kafića… dobili su brojne pohvale za svoj angažman”, započeo je sumiranje utisaka direktor UFK “Valis” Željko Ostojić.
U toku letnje sezone prodato je preko 60.000 ulaznica, što je rezultat vredan pažnje ako se u obzir uzmu i kategorije građana koje nisu plaćale karte.
“Ako se uzme u obzir i da smo tokom avgusta imali sedam dana u vikendima, koji su bili nepovoljni za kupanje, moramo biti zadovoljni letnjom sezonom.
Imali smo zbirno više od 100.000 gostiju, jer su usluge Centra koristili građani, koje smo stimulisali da se bave sportom i rekreacijom. Radnim danima đaci stariji od osam godina i studenti su plaćali karte 100 dinara, dok su mlađi od osam godina besplatno koristili bazene. Posebno smo vodili računa o penzionerima, učenicima sa svim peticama i sportistima sa određenim rezultatima, koji nisu plaćali ulaznice. Sve ovo smo uradili uz veliku podršku lokalne samouprave i sadašnjeg gradonačelnika Valjeva, koji su imali razumevanje za Ustanovu”, kazao je Željko Ostojić, uz opasku da je sada pred svima zadatak da lestvicu kvaliteta podignu na još viši nivo.
Ono što je usledilo nakon 15. septembra i kraja letnje sezone delovalo je gotovo nestvarno u poređenju sa ranijim godinama.
Naime, balon u SRC “Petnica” podignut je svega nekoliko dana po okončanju letnje sezone, tako da korisnici bazena, pre svega vaterpolisti i plivači, praktično nisu ništa izgubili od treninga.
“Radnici u UFK “Valis” su diskretni heroji. Voleo bih da se o njima više govori. Znate, kada se gube utakmice, odgovornost je na treneru, a to sam u ovom slučaju ja. No, pošto pobeđujemo, zasluge pripadju “igračima”.
Za građanstvo bazen radi od ponedeljka do petka, u terminu između 15.00 – 19.00, a vikendom od 12.00 do 17.00 časova. Ulaz je 250 dinara, dok je za učenike 100 dinara.
Trenutno nema bojazni da će usled energetske krize zimska sezona biti ugrožena, pa je otvoren poziv za sve da dođu u Petnicu.
Treba znati i da je temperatura vode 26 stepeni, a da se radi na nabavci toplotnih pumpi uz čiju pomoć bi se temperatura podigla za još par stepeni.
Dakle, ko voli da pliva ima mogućnosti, dok se za one koji više vole da se brčkaju u vodi savetuje da sačekaju sledeće leto.
Aktuelno Vesti